V okrese Martin vyhlásili čas zvýšeného nebezpečenstva vzniku požiaru

16.07.2024 Martin

Martin 16. júla (TASR) - V okrese Martin od utorka od 6.00 h vyhlásili čas zvýšeného nebezpečenstva vzniku požiaru. Vyhlásilo ho Okresné riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Martin. Zo zverejnenej vyhlášky vyplýva, že obmedzenia potrvajú do odvolania.

V čase zvýšeného nebezpečenstva vzniku požiaru je každý povinný dodržiavať zásady protipožiarnej bezpečnosti. Zakazuje sa najmä fajčiť a odhadzovať horiace alebo tlejúce predmety, používať otvorený plameň, vypaľovať porasty bylín, kríkov a stromov, či zakladať oheň v priestoroch alebo miestach, kde hrozí nebezpečenstvo jeho šírenia. Zároveň sa nesmú spaľovať horľavé látky na voľnom priestranstve.

Vlastníci, správcovia či užívatelia lesných pozemkov sú v súvislosti s ochranou lesa pred požiarmi v čase zvýšeného nebezpečenstva vzniku požiaru povinní zabezpečovať hliadkovaciu činnosť, zabezpečiť umiestnenie potrebného množstva protipožiarneho náradia na určenom mieste v závislosti od plochy lesných porastov a udržiavať existujúce prejazdové cesty, zvážnice a zdroje vody v stave umožňujúcom bezproblémový príjazd hasičských jednotiek.
 

Vyberte región

mark